Jest coś niezwykłego w przecieraniu nowych szlaków , nieznana kultura bardzo nas pociąga , chcemy pojechać z zespołem ,tym bardziej , że Polak , Węgier dwa bratanki i do trąbki i do szklanki
okrojona nieco Bielikowa armada postanowiła sprawdzić poziom umuzykalnienie naszych południowych sąsiadów a także poziom lokalnej sztuki browarniczej:) z tego co się orientuję jest szansa że spotkamy tam Krakusów, Warciniaków, Poznaniaków, Tucholaków i Radzyminiaków..... wygląda na to że konkurs w Brnie będzie miał silniejszą frekwencję niż niejeden konkurs regionalny:) ciekawy jestem na co będą zwracać uwagę ichniejsi jurorzy...na konkursach w Niemczech czy Austrii zauważyłem że "lokalny kanon pięknej gry" różni się trochę od naszego:) jak mawiał Michi po występie Akteonu w Austrii : zespół musi delikatnie nie stroić:) z drugiej strony te czeskie ekipy które pojawiały się w ostatnich latach w Polsce grały fantastycznie : melodyjnie z zajefajnym brzmieniem - wręcz śpiewnie:) normalnie słowiańska fantazja....
pożyjemy zobaczymy...
pozdrawiam
Jasiu
Coś o tym Jaśko słyszałem... odnośnie tej gry w Austrii i Niemczech. Czasami sie człowiek zastanawia czy to nie są orkiestry strażackie (bez urazy do orkiestr strażackich )
Ponoć żeby stanąć na scenie z zespołem potrzeba 150 euro , a solo 30 euro ,z tego co wiem węgrzy nie jadą na ten konkurs , natomiast będzie można spotkać tam pół Wiednia. Obawiam się , że mój zapał osłabł . Pojedziemy do Węgrów, jak Węgrzy będą organizować konkurs.
Ponoć żeby stanąć na scenie z zespołem potrzeba 150 euro , a solo 30 euro ,z tego co wiem węgrzy nie jadą na ten konkurs , natomiast będzie można spotkać tam pół Wiednia. Obawiam się , że mój zapał osłabł . Pojedziemy do Węgrów, jak Węgrzy będą organizować konkurs.
Na konkursie w Brnie jednym z gości był Peter Maierhofer - jeden z organizatorów konkursu w Pecs i oświadczył publicznie, że udział sygnalistów z Polski, Czech i Słowacji jest bezpłatny!!! Więc najlepiej powołać się na tę wypowiedź przy ewentualnym zgłoszeniu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum